Last van vlooien? OBDN is gespecialiseerd in het bestrijden van een vlooienplaag!

Wordt u gebeten door vlooien in huis? Dan zal niet alleen uw huisdier behandeld moeten worden met een vlooienmiddel, maar is ook bestrijding van de vlooien binnenshuis nodig. De bestrijding van de vlooienplaag in uw huis of pand wordt door onze OBDN-collega snel en op vakkundige veilige wijze uitgevoerd.

U vindt altijd een OBDN-collega bij u in de buurt voor de bestrijding van vlooien. Altijd snel ter plekke en tegen betaalbare prijzen.

Last van vlooien? OBDN is gespecialiseerd in het bestrijden van een vlooienplaag!

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding van vlooien

Vlooien veroorzaken vervelende jeukende beten die gekenmerkt worden door kleine zwarte vlekjes met een rode rand. U kunt uw huis preventief behandelen, maar mocht er toch overlast ontstaan, dan kan de OBDN bestrijder vakkundig de vlooien bestrijden. Er wordt natuurlijk goed op gelet dat de veiligheid voor mens en (huis)dier hierbij gewaarborgd is tijdens de bestrijding. 

Soorten vlooien

In Nederland komt voornamelijk de kattenvlo voor. Mensen- en hondenvlooien komen nog maar zelden voor, maar de vogelvlo en rattenvlo daarentegen weer meer.

Leefwijze van de vlo

De meest voorkomende vlo die overlast veroorzaakt is de kattenvlo. Deze komt ook op de hond voor. In een vakantieperiode ontstaat vaak een vlooienplaag als na een tijd rust opeens weer beweging is in huis. Dit activeert de vlooien om uit hun cocon te komen en op zoek te gaan naar een gastheer en dat is dan helaas vaak niet alleen de hond of kat.

Lees meer

De kattenvlo kan alleen leven bij dieren met lichaamsbeharing of veren. Ze leven van het bloed van hun gastheer. Nadat ze een bloedmaaltijd hebben gehad, legt de vrouwtjesvlo eitjes die vrijwel direct van de vacht van het dier afglijden.

De vlooienlarven verschuilen zich in donkere hoekjes en kieren. Daar spinnen ze zich in een cocon en verpoppen zich tot vlo. Het kan maanden tot jaren duren voordat de hongerige vlo uit de cocon komt en op zoek gaat naar een gastheer. 

Kenmerken: ze zijn 1-3 mm lang, rood of bruinzwart van kleur en hebben een afgeplatte lichaamsbouw en meestal krachtige springpoten. In de vacht van een gastheer leeft een volwassen vlo gemiddeld een maand.

De vrouwtjesvlo legt dagelijks 20 tot 50 eitjes. Vlooienlarven verstoppen zich en voeden zich met organisch materiaal in tapijten of beddengoed. Vlooiencocons kunnen tot wel twee jaar in rust blijven en dan gewekt worden door trillingen in de omgeving. 

De hondenvlo ziet men nog nauwelijks. De mensenvlo komt nog wel voor op boerenbedrijven, waar mensenvlooien op varkens te vinden zijn en op de mens kunnen overspringen. Als men geen huisdieren bezit en toch vlooienbeten heeft, kan het goed zijn dat u gebeten bent door de vogelvlo! Vogelvlooien zitten in vogelhuisjes en in vogelnesten onder daken. Ze kunnen maar een paar dagen zonder bloed. Als het vogelnest leeg is, kruipen ze binnen om op zoek te gaan naar een geschikte gastheer. Bestrijding van de vlooien is dan noodzakelijk en preventief dienen nesten onder daken en in de buurt van het huis verwijderd te worden.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Vlo

vogelvlo vogelvlo werkelijke grootte kattenvlo werkelijke grootte kattenvlo kattenvlo in vacht kattenvlo in vacht

Tips en weetjes

  • vlooien springen 350 keer hun lichaamslengte
  • eitjes kunnen 1,5 jaar liggen zonder uit te komen
  • pop van de vlo komt uit door trillingen
  • een vlo kan 6 maanden zonder bloed

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.