Vliegen bestrijding: OBDN- helpt u snel van en vakkundig van uw vliegenprobleem af.

Vliegen, we komen ze overal zoemend rondvliegend tegen. In de zomer en in het najaar (herfstvliegen of klustervliegen) vallen ze u lastig.  Enkele vliegen in huis of bedrijf zijn zelf te bestrijden met een vliegenmepper, maar soms zijn ze in zulke grote aantallen aanwezig dat professionele bestrijding van de vliegen nodig is. Er is in dat geval altijd een OBDN bestrijder dicht bij u in de buurt die op een snelle, vakkundige en veilige wijze de vliegenbestrijding voor u uitvoert. OBDN verkoopt ook professionele vliegenlampen.

Vliegen bestrijding: OBDN- helpt u snel van en vakkundig van uw vliegenprobleem af.

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding van vliegen

Vliegen veroorzaken niet alleen vuiligheid door hun uitwerpselen, maar kunnen ook een gevaar voor de volksgezondheid opleveren omdat ze ziekteverwekkende bacteriën en virussen op mens en huisdier kunnen overbrengen. De expert van ODBN zal de vliegen bestrijden met zeer effectieve, professionele bestrijdingsmiddelen. Deze middelen zijn niet verkrijgbaar voor consumenten. Ze bieden u een uitstekend resultaat: het einde van uw vliegenplaag.

Soorten vliegen

In Nederland komen vele soorten vliegen voor. De soorten die de meeste overlast veroorzaken zijn de kamervlieg, klustervlieg, grasvlieg en fruitvlieg.

Leefwijze van de vlieg

Op beschutte plaatsen kunnen vliegen zich ongestoord ontwikkelen. Zij nemen snel in aantal toe en kunnen dan, onder gunstige omstandigheden, gezamenlijk een groot aantal eitjes afzetten waardoor in afzienbare tijd een vliegenplaag ontstaat. 

Lees meer

De kamervlieg

De kamervlieg komt voor op  o.a. afval, dode dieren, mest en levensmiddelen en kan gevaar opleveren voor mens en huisdier. Deze vliegen verspreiden ziektewekkende micro-organismen via hun poten, monddelen, haren en uitwerpselen. Het wijfje leeft 2 tot 3 maanden en legt in deze periode tussen de 600 en 2000 eitjes. De eitjes zijn circa 1 mm lang en worden onder het oppervlak van organisch (rottend) materiaal afgezet. De ontwikkeling van ei tot vlieg duurt 1 tot 3 weken.

De klustervlieg

De klustervlieg dankt zijn naam aan zijn gewoonte om in grote aantallen gezamenlijk in gebouwen te overwinteren. De klustervlieg lijkt enigszins op een kamervlieg, maar is iets langer (circa 8 mm) en heeft veel goudkleurige haartjes op de bovenzijde van het borststuk. De ontwikkeling van de klustervlieg vindt buiten gebouwen plaats. De vrouwtjes leggen in de zomer hun eitjes in vochtige kieren in de grond. Na ongeveer een week komt de larve uit, die op zoek gaat naar een worm om zich vervolgens in het lichaam van de wormen te boren en deze van binnenuit op te eten. Als de larve het popstadium bereikt heeft, boort hij zich naar buiten, waar de larve zich in de grond verpopt tot vlieg. Wanneer het najaar nadert en de temperatuur daalt, zoeken de klustervliegen elkaar op en gaan ze als zwerm (soms met duizenden) op zoek naar een overwinterplaats in spouwmuren, onder daken en in holle ruimtes van schuren, huizen, woonflats en kantoorpanden. In het voorjaar, als de zon meer schijnt, ontwaken de vliegen uit hun rusttoestand en worden weer actief, waarbij ze via naden en kieren overdag naar buiten gaan of zich in het gebouw verspreiden. Dit kan voor veel overlast zorgen.

De grasvlieg

De grasvlieg overwintert net als de klustervlieg in zwermen in hoge gebouwen en zolders van woningen. De grasvliegen zoeken binnen gebouwen altijd de hoogste verdieping op. Sommige gebouwen blijken favoriet, terwijl er in andere gebouwen nooit overlast is. De grasvlieg is geelglanzend of groen van kleur en circa 3 mm lang en heeft 3 glanzende zwarte strepen op de bovenzijde van zijn borststuk. De eitjes worden buiten gebouwen afgezet in ongemaaid, verwaarloosd grasland. Ze overwinteren in klimopplanten, spouwmuren en in gebouwen. Vooral op warme dagen in de winter en voorjaar komen ze met tien- tot honderdtallen tevoorschijn voor ramen, omdat ze op het licht afkomen.

Het fruitvliegje

Het fruitvliegje treft men weer op andere plaatsen aan. Zij komen veel voor in bierbrouwerijen, jam- en limonadefabrieken, cafés, winkels en woningen. Ze zijn dol op de geur van zwakke oplossing van alcohol of azijn. Ze voeden zich met rottende planten en schimmels en binnenshuis met rottend afval. De fruitvlieg is 3 tot 4 mm lang en afhankelijk van de soort geelbruin tot zwart van kleur met rode ogen. Ze vliegen met het achterlijf naar beneden. Het wijfje legt 400 tot 900 eitjes in gistend of rottend materiaal zoals rijp fruit, groente, zure melk, bier en het afvoerputje. De ontwikkeling van ei tot vlieg duurt in het algemeen 8 tot 11 dagen. De fruitvlieg leeft 2 tot 9 weken. Bestrijding van deze vliegen is effectief uit te voeren door onze specialisten.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Vlieg

ogen van een vlieg ogen van een vlieg kamervlieg kamervlieg grasvlieg grasvlieg fruitvliegje fruitvliegje

Tips en weetjes

  • fruitvlieg legt 300-400 eitjes per dag, alleen op beschadigd fruit
  • fruitvlieg de eerste aardse wezens die de ruimte in zijn gestuurd
  • eitjes komen al binnen 24 uur uit
  • dragen de meeste bacteriën met zich mee

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.