Spinnen bestrijden? OBDN- voorkomt overlast door speciale behandeling.

Veel mensen hebben een hekel aan spinnen. Binnenshuis worden ze vaak met de stofzuiger weggehaald, maar buiten kunnen de spinnen gewoon hun gang gaan en, indien in grote getale aanwezig, het pand bevuilen met spinrag. Spinnen in Nederland zijn echter beschermd en mogen niet met chemische bestrijdingsmiddelen bestreden worden. Desondanks is het toch mogelijk om spinnenoverlast aan te pakken met alternatieve middelen. 

OBDN helpt u de spinnen op te sporen en te bestrijden voordat ze een enorme plaag worden. Vakkundig, veilig en voordelig. U vindt altijd een van onze OBDN-collega’s bij u in de buurt!

Spinnen bestrijden? OBDN- voorkomt overlast door speciale behandeling.

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding van spinnen

Spinnen mogen niet met giftige bestrijdingsmiddelen bestreden worden. Er zijn wel alternatieve mogelijkheden om van spinnen af te komen. Spinnen leven het liefst op plaatsen waar veel insecten voorkomen. Door het bestrijden of verdelgen van insecten vermindert de overlast van spinnen. Ook kan het pand preventief behandeld worden met een milieuvriendelijk middel dat een laagje achterlaat op de oppervlakte. De spinrag kan hier niet aan hechten en de spin zal daardoor vertrekken om elders een web te maken. Bestrijding door OBDN gebeurt altijd veilig en vakkundig.

Soorten spinnen

De meest in Nederland geziene spinnen zijn de huisspinnen en de kruisspinnen.

Leefwijze van de spin

Spinnen behoren tot de klasse der spinachtigen en zijn dus geen insecten. Ze leven op plaatsen waar veel prooi-insecten zijn en dat is meestal in de buurt van ramen en lampen. Spinnen bevuilen panden met hun webben en de daarin gevangen insecten en uitwerpselen die uiteindelijk op de grond vallen. Ze zijn hinderlijk als ze in grote getale op één plaats voorkomen.

Lees meer

De meeste soorten spinnen maken een spinnenweb waar ze hun prooi in vangen. De kruisspin is een voorbeeld van een webspin. De andere groep spinnen, waartoe o.a. de huisspin behoort, zijn jachtspinnen, ook wel roofspinnen genoemd. Deze soort spinnen vangen hun prooi zonder een web te spannen. De mannetjesspin is alleen goed voor de voortplanting. Nadat deze geslachtsrijp is (2-5 jaar) en een vrouwtje heeft bevrucht sterft hij. Vrouwtjesspinnen kunnen 25 jaar worden. Een spinnennest bevat circa 800 eitjes waarvan een kwart sterft door o.a. kannibalisme. Spinnen eten elkaar op totdat ze zelf groot genoeg zijn om zelf op jacht te gaan.

Kenmerken: spinnen hebben een 2-delig lichaam bestaande uit een kopborststuk en een achterlijf. Ze hebben 4 paar poten (een insect heeft maar 3 paar) en vaak nog 2 tastpoten waarmee ze eten of iets vasthouden.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Spin

tuinspin tuinspin huisspin huisspin

Tips en weetjes

  • spin is geen insect
  • oudste spin wordt 30 jaar, de grootste spin heeft poten van 30 cm 
  • in een gemiddeld huis zijn 1500 spinnen aanwezig
  • spinrag is sterker dan staal, mens eet 1-5 spinnen per jaar

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.