Ongedierte herkennen of ongedierte bestrijden? 

Zilvervisjes of muizen herkent u waarschijnlijk wel? Maar hoe ziet een houtworm eruit? Of een larve van een tapijtkever? De OBDN-collega’s herkennen de meest voorkomende insecten direct, bij twijfel wordt het insect gedetermineerd m.b.v. een microscoop. Dankzij de kennis over de ontwikkeling en de leefwijze kan het probleem snel worden opgelost door wering of door het ongedierte te bestrijden. 

Vindt snel en eenvoudig een OBDN-collega bij u in de buurt. Voor advies of het maken van een afspraak kunt u rechtstreeks contact opnemen met deze gediplomeerde ongediertebestrijder. 

Ongedierte herkennen of ongedierte bestrijden? 

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding en determinatie

OBDN heeft, voor de meeste voorkomende vliegende en/of kruipende insecten en overige soorten ongedierte, 20 afzonderlijke websites met uitvoerige informatie betreffende het insect/dier. Zie hiervoor “soorten ongedierte” in de bovenste balk.

Mocht u echter overlast hebben van een insect of ongediertesoort dat hier niet bij staat, kunt u altijd contact opnemen met een OBDN-collega bij u in de buurt. Deze kan door het onderzoeken van het beestje zelf, de uitwerpselen, de veroorzaakte schade en de locatie bepalen om welk soort ongedierte het gaat. 

Soorten ongedierte

Er zijn ontelbare soorten insecten en tientallen soorten knaagdieren met elk hun specifieke eigenschappen en leefwijzen. Om plaagdieren of insecten te weren en effectief te kunnen bestrijden, is het belangrijk te weten om welke soort ongedierte het gaat.

Leefwijze

De gediplomeerde OBDN-collega’s weten alles over de levenscyclus en ontwikkeling van het soort ongedierte, waar het leeft en wat de leefgewoonten zijn. Bij overlast kan dit op een snelle, vakkundige, veilige en betaalbare wijze worden opgelost.

Lees meer

Wat kunt u zelf alvast doen ter voorbereiding? Verzamel een aantal insecten of uitwerpselen van muizen of ratten. Let goed op waar u de overlast van ongedierte hebt gesignaleerd. Heeft u schade aangetroffen? Knaagschade, aangevreten papier, beschadigde kleding of tapijten etc. Dankzij deze informatie wordt een juist beeld gekregen van de situatie, waardoor het probleem snel kan worden opgelost.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Overig

Tips en weetjes

-

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.