Last van muizen? OBDN helpt u snel van uw muizenoverlast af!

BEL DIRECT   ***     085 - 029 85 13    ***  (lokaal tarief)

Muizen in huis of in uw bedrijf? Een muizenplaag in huis of bedrijf wordt meestal veroorzaakt door huismuizen. Aangezien de (huis)muis zich iedere 4 tot 8 weken voortplant zal de muizenoverlast snel toenemen en is bestrijding ervan noodzakelijk. Als u een muizenplaag wilt voorkomen dan kunt u het bestrijden van muizen beter overlaten aan een gediplomeerde bestrijder.  

Onze gediplomeerde OBDN-collega’s zijn verspreid over het hele land. Voor een muizen bestrijding zit u goed bij OBDN: vakkundig - voordelig  en altijd een collega bij u in de buurt.

Last van muizen? OBDN helpt u snel van uw muizenoverlast af!

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding van muizen

De OBDN bestrijder weet o.a. door de vorm, inhoud en grootte van muizenkeutels om welke muizensoort het gaat en zal de bestrijding hierop aanpassen. Bij de bestrijding van muizen gebruiken wij veilige muizenlokdaasdepots met bestrijdingsmiddel en eventueel muizenklemmen die op strategische plaatsen neergezet worden. De veiligheid voor mens en (huis)dier is bij de bestrijding gewaarborgd. Ook weringmaatregelen zijn noodzakelijk om muizen buiten te houden. Een muis kan door een opening van slechts 0,5 cm breed, waardoor alle openingen, gaten en kieren afgedicht moeten worden. 

Soorten muizen

In Nederland hebben we voornamelijk te maken met de huismuis, (huis)spitsmuis en veldmuis.

Leefwijze van de muis

Wanneer u muizenoverlast heeft, is het belangrijk om hier iets aan te doen. Ze veroorzaken knaagschade aan houtwerk, isolatiemateriaal, (water)leidingen en elektrische bedrading waardoor er lekkage, storing en kortsluiting met zelfs brand als gevolg kan ontstaan. Daarnaast knagen ze aan levensmiddelen en verspreiden ze ziektekiemen waardoor u voedselvergiftiging kunt oplopen. 

Lees meer

Huismuis

De huismuis komt heel algemeen voor en kan zich uitstekend aanpassen aan de omgeving. Huismuizen zijn uitstekende klimmers waardoor ze overal worden aangetroffen. Ze leven in groepsverband en hebben hun schuilplaatsen onder vloeren, achter plinten en boven (verlaagde) plafonds of achter/onder opgeslagen goederen en materialen. Ze zijn ’s nachts actief en gaan dan op zoek naar voedsel. Het is een alleseter waarbij granen, peulvruchten, noten en vettige, veel suikerbevattende, producten hun voorkeur heeft. Zoals bij alle knaagdieren blijven de voortanden van de huismuis groeien waardoor deze voortdurend moet knagen om ze op lengte te houden. Hierdoor kunnen ze veel schade aanrichten.

Kenmerken: de huismuis is lichtbruin tot donkergrijs van kleur met een lichtere buik en heeft een lange dunne vrijwel kale staart. Hij heeft een lengte van 7-10 cm, een slanke bouw met een spitse kop, grote oren en donkere kraalogen.

Een vrouwtjes huismuis kan per jaar 6 tot 10 keer een nest hebben. Eén nest bestaat uit gemiddeld 6 jongen die op hun beurt na 2 maanden alweer geslachtsrijp zijn. Slechts één muizenpaar kan binnen één jaar voor een groot nageslacht zorgen, waardoor een plaag snel een feit is.

Huisspitsmuis

De huisspitsmuis is géén knaagdier maar een insecteneter die in holen tussen struikgewas en in tuinen leeft. Hij lijkt veel op de huismuis maar de kop is anders gevormd. Huisspitsmuizen hebben geen knaagtanden, maar sikkelvormige snijtanden en scherpe kiezen. Ze kunnen goed zwemmen en zijn ’s nachts actief op zoek naar voedsel zoals insecten, larven, wormen en zaden. Ze maken een zacht fluitend geluid. De huisspitsmuis is heel vraatzuchtig en eet dagelijks de helft van z’n eigen gewicht aan voedsel op. Als ze niet genoeg voedsel krijgen, zijn ze binnen drie dagen dood.

Kenmerken: de huisspitsmuis heeft een sterk glanzende vacht en is bruin/grijsbruin van kleur met een lichtere buik en een behaarde staart tot 2/3 van de lichaamslengte. Hij heeft een lengte van 6-9 cm, een slanke bouw met een smalle kegelvormige schedel en spits toelopende slurfvormige snuit. Bij de mannetjes is een muskusklier aan de zijkant zichtbaar. 

Een huisspitsmuisvrouwtje kan per jaar 2 tot 4 keer een nest hebben. Eén nest bestaat uit gemiddeld 5 jongen.

Veldmuis

De veldmuis leeft in diepe holen op droge, zonnige en dicht met plantengroei beschutte plaatsen bij sloten, bermen en bosranden. Deze muizen klimmen of springen zelden en voeden zich met graan-, bol-, en knolgewassen. Ze leven in familieverband in een eigen territorium. Ze kunnen veel schade aanrichten aan weilanden door ondermijning van het grasmat en knagen aan gewassen, voederkuilen en de bast van jonge bomen (gevaarlijk voor boomgaarden). Daarnaast verspreiden ze ziektes, zoals modderkoorts door beten of door contact met urine.

Kenmerken: de veldmuis is bruin/grijsbruin van kleur met een lichte tot lichtbruine buik en met een kort staartje tot 1/3 van de lichaamslengte. Hij heeft een lengte van 9,5-12 cm., een plompe bouw met een stompe snuit en in de vacht verborgen oren en ogen.

Een vrouwtjes veldmuis kan per jaar 5 tot 6 keer een nest hebben. Eén nest bestaat uit gemiddeld 6 jongen die na 25 dagen alweer geslachtsrijp zijn.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Muis

spitsmuis spitsmuis veldmuis veldmuis huismuizen huismuizen

Tips en weetjes

  • muis heeft evenveel halswervels als een giraffe
  • een muis kruipt door een opening van 6-7 mm 
  • spitsmuizen zijn insecteneters en eten honderden insecten per uur
  • een muis produceert 50 tot 60 uitwerpselen per dag

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.