Mollen bestrijden? OBDN is gespecialiseerd in het wegvangen van mollen.

BEL DIRECT   ***    085 - 029 85 13    ***  (lokaal tarief)

Ondanks dat mollen nuttig werk verrichten onder de grond, zijn molshopen in het gazon voor velen een doorn in het oog. Voorkomen dat mollen uw tuin binnenkomen is vrijwel onmogelijk. Het enige wat u kunt doen, is het probleem uit de weg helpen zodra de overlast zich voordoet, door dit zelf op te lossen of iemand in te schakelen die de mollen voor u kan vangen. 

Mollen bestrijden vergt kennis en ervaring. Onze OBDN-collega’s zijn verspreidt door heel Nederland. Bel voor meer informatie en de bestrijding / verjagen van mollen uit uw grasveld.

Mollen bestrijden? OBDN is gespecialiseerd in het wegvangen van mollen.

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding van mollen

Door het gangenstelsel (tot 200 m) dat de mol onder het grasveld maakt, ontstaan ontsierende molshopen en kunnen verzakkingen in het gazon of onder bestrating ontstaan. Dat wilt u natuurlijk liever niet. Verjagen is dan de oplossing. De OBDN bestrijder pakt de overlast op vakkundige wijze aan, waarbij goed gelet wordt dat de veiligheid voor mens en (huis)dier hierbij gewaarborgd is tijdens de bestrijding van mollen. 

Soorten mollen

De in Nederland meest voorkomende mol is de Talpa Europaea.

Leefwijze van de mol

De mol is een solitair levend dier. Dat wil zeggen dat een mol geen andere soortgenoot accepteert in zijn territorium. Dit woongebied bestrijkt gemiddeld 400 m². Ze kunnen 4 meter per uur graven en zich met 8 km per uur door hun gangenstelsel verplaatsen. In het algemeen doet de mol nuttig werk onder de grond met het graven van gangen die zorgen voor  beluchting en drainage en ze eten veel schadelijke insecten.

Lees meer

Alleen in het voorjaar verlaten de mannetjes hun territorium om op zoek te gaan naar een vrouwtje om te paren. Het zijn goede gravers en zwemmers. Hun schuilplaatsen vindt men vooral in waterrijke streken onder afrasteringen/hekwerken en aan de slootkant. Omdat ze geen lichaamsvet opslaan, moeten ze het hele jaar door blijven eten en houden geen winterslaap. Ze voeden zich met insecten en weekdieren. In de herfst en het vroege voorjaar zijn ze het actiefst.

Kenmerken: de mol is 12 tot 16 cm lang (incl. staartje) en weegt tussen de 30 tot 120 gram. Zijn vacht is zacht en zwart tot blauwzwart van kleur met een grijze buik. Ze hebben een met tastharen bedekte spitse snuit en in de vacht verborgen oren en ogen en twee naar buiten gedraaide graafpoten aan de voorzijde van hun lichaam. De mol is niet blind maar heel slechtziend. Zijn gehoor is echter goed. 

De vrouwtjesmol is iets kleiner dan het mannetje. Ze krijgen tot 7 jongen per nest, die wanneer ze volwassen zijn ieder een eigen tunnelnetwerk zullen graven.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Mol

molshopen molshopen mol gevangen in mollenklem mol gevangen in mollenklem mol mol

Tips en weetjes

  • een mol kan 30 meter per dag graven
  • zand wordt gebruikt voor versteviging, de rest is de molshoop 
  • haargroei naar 2 kanten, voor het voor- en achteruit lopen 
  • gang aan de oppervlak heet een “rit”

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.