Last van mieren? OBDN adviseert en helpt u bij het bestrijden van mieren.

Vanaf het voorjaar krijgt bijna elk huishouden er wel eens mee te maken: overlast van mieren. Een lange colonne mieren in uw huis of bedrijfspand die ergens vanuit een kier hun weg gevonden heeft naar (zoete) etensresten. U kunt zelf mieren bestrijden met een mierenlokdoos of een ander bestrijdingsmiddel, maar als u het nest niet kunt bereiken of het nest is te groot, dan helpt OBDN u graag.

Onze OBDN-collega’s zijn verspreidt door Nederland. U vindt daarom altijd een expert bij u in de buurt voor de bestrijding van mieren. OBDN –snel, vakkundig, vertrouwd en voordelig.

Last van mieren? OBDN adviseert en helpt u bij het bestrijden van mieren.

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding van mieren

Het mierennest zit meestal buitenshuis onder stoeptegels, maar ook onder bloempotten en in oud, rottend hout. De OBDN bestrijder pakt de overlast vakkundig aan met speciale apparatuur en mierenbestrijdingsmiddel. Uiteraard wordt er goed op gelet dat de veiligheid voor mens en (huis)dier hierbij gewaarborgd is tijdens en na de bestrijding. 

Soorten mieren

In Nederland zijn de zwartbruine wegmier en de glanzende houtmier de meest voorkomende mieren. Eén van de bijzondere miersoorten die in ons land alleen binnenshuis aangetroffen wordt is de faraomier.

Leefwijze van de mier

De zwartbruine wegmier en de glanzende houtmier zijn sociaal levende, statenvormende insecten met verschillende rangen en standen. De werksters zijn de onvruchtbare vrouwelijke exemplaren. Zij zijn de mieren die we bovengronds aantreffen op zoek naar voedsel. Daarnaast bouwen zij het nest, beschermen het en zorgen voor de larven. 

Lees meer

Hoewel mieren in de natuur een nuttige taak vervullen, zorgen zij voor schade zodra ze bij de mensen in huis komen. Voedsel waar ze op gaan zitten wordt ongeschikt voor consumptie omdat deze besmet wordt door bacteriën die ze bij zich dragen. Bij grote aantallen zijn ze hinderlijk en onhygiënisch. Mieren bestrijden is dan de oplossing.

Mannetjes zijn er meestal gedurende een bepaalde tijd in het jaar. Zij hebben vleugels en hebben als taak de koninginnen te bevruchten. Dit gebeurt tijdens de “bruidsvlucht” waarbij het opmerkelijk is dat men van het een op andere moment allemaal vliegende mieren buiten op terrassen en in het gras aantreft die na een dag of 2 weer verdwenen zijn. Na de bevruchting sterven ze. De koninginnen zijn een stuk groter dan de werksters, ook gevleugeld en leggen de eieren. Bij sommige mierensoorten komen ook nog soldaten voor. Dit zijn onvruchtbare vrouwelijke exemplaren met extra grote kaken waarmee ze het nest tegen indringers verdedigen. Soldaten komen niet bij tuinmieren voor.

Zwartbruine wegmier

De zwartbruine wegmier is zwartbruin tot zwart van kleur. De koningin is donkerbruin. De mannetjes zijn donker tot zwartbruin van kleur met glasheldere vleugels.

Glanzende houtmier

De naam zegt het al: glanzende houtmieren zijn glimmend zwart. De mannetjes hebben gedeeltelijk bruin berookte vleugels. Deze mier ruikt sterk aromatisch als men ze tussen de vingers wrijft.

Faraomier

De faraomier komt oorspronkelijk uit een tropische omgeving. De nesten bevinden zich uitsluitend binnenshuis bij warmtebronnen (rond 30°C). Het zijn alleseters met een voorkeur voor vleeswaren en dode insecten.

Kenmerken: de faraomier is bruingeel van kleur en 2-2,5 mm lang.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Mier

tuinmier tuinmier houtmier houtmier faraomier faraomier

Tips en weetjes

  • mieren dragen 50 x hun eigen lichaamsgewicht
  • mieren slapen nooit en hebben 2 magen
  • mieren-koningin kan 20 jaar oud worden 
  • op elke persoon op aarde bestaan 1 miljoen mieren

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.