Last van duiven? OBDN is gespecialiseerd in duivenwering en/of het wegvangen van duiven

Duiven zijn altijd gezellig om te zien op straat of in de tuin. Als ze echter in grote getale aanwezig zijn en met hun uitwerpselen uw pand bevuilen en steen en gevelmateriaal aantasten, bent u ze liever kwijt dan rijk. Bij duivenoverlast is het zaak om de duiven te verjagen en bij uw pand uit de buurt te houden. 

U vindt altijd één van de OBDN-collega’s bij u in de buurt. Hij geeft advies en zorgt voor het aanbrengen van duivenwering indien noodzakelijk. 

Last van duiven? OBDN is gespecialiseerd in duivenwering en/of het wegvangen van duiven

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Verjagen van duiven

Bij het verjagen van duiven, kan de OBDN bestrijder gebruik maken van duifwerende maatregelen zoals duivenpinnen, netten, schrikdraad en andere vogelwering. Wegvangen met kooien behoort ook tot de mogelijk opties.

Soorten duiven

De hedendaagse huisduif is een nakomeling van de verwilderde rotsduif, van in de Tweede Wereldoorlog losgelaten postduiven en van niet op hun hok teruggekeerde wedvluchtduiven.

Leefwijze van de duif

Huisduiven zijn algemeen voorkomend in steden en dorpen. De huisduif wordt (nog) niet tot de beschermde vogels gerekend omdat hij gedomesticeerd is. Het voedsel bestaat uit zaden, jonge scheuten van planten en struiken en vooral tafelafval. 

Lees meer

De schade die huisduiven kunnen aanrichten is groot. Naast aantasting van het pand, vervuiling van de omgeving  en stank- en geluidsoverlast (koeren) kunnen ze allerlei parasieten met zich meedragen (o.a. mijten, vlooien en teken). Met hun nesten veroorzaken ze verstoppingen van hemelwaterafvoeren en herbergen ze ongenode gasten zoals motten, vliegen, kevers en (stof)luizen. Hiermee kunnen ze ziektes overbrengen.

Een huisduivenpaar blijft bij elkaar tot de dood hen scheidt. Ze kunnen tot 10 keer per jaar een nest hebben met telkens 2 witte eieren in slordige nesten. Ze nestelen op bij voorkeur uit de wind op een harde ondergrond zoals vensterbanken, zolders, verandakasten en balkons. De eieren komen 17 dagen na het leggen van  het tweede ei uit. De jongen vliegen na 4 weken uit en zijn zelf op een leeftijd van circa 5 maanden weer geslachtsrijp. De verwilderde huisduif wordt gemiddeld 7 jaar, maar kan een maximale leeftijd van rond de 20 jaar halen.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Duif

duiven overlast duiven overlast vervuiling door duiven vervuiling door duiven duif duif

Tips en weetjes

  • duiven produceren ruim 15 kg mest per jaar
  • duiven uitwerpselen bevatten ammoniak dat steen ed. aantast
  • verlaten nesten bevatten kevers, vlooien, mijten ed.
  • duiven melken > duiven voeden jongen met melk dat wordt aangemaakt in de keel

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.