Bedwantsen bestrijden? 

....een lastige klus! 

BEL DIRECT   ***    085 - 029 85 13    ***  (lokaal tarief)

Bedwantsen...het aantal meldingen van bedwantsen verdubbeld ieder jaar. Vanuit hotels over de hele wereld verspreiden ze zich massaal. Wordt u s'ochtends wakker en ontdekt u overal jeukende bultjes op uw hele lichaam. Vindt u kleine bloeddruppels op uw lakens/kussen dan is de kans groot dat u bent gebeten door bedwantsen. De aanwezigheid van bedwantsen veroorzaakt vaak veel stress en een verstoorde nachtrust. Laat eerst goed onderzoeken of het om bedwantsen gaat, daar gaat het maar al te vaak mis! Bedwantsen bestrijden begint bij een grondige inspectie. 

Onze OBDN-collega's komen altijd langs voor een inspectie. Pas nadat er iets gevonden is gaan wij over tot een bestrijding, zodat u weer kunt genieten van uw nachtrust. U vindt altijd één van onze 65 collega’s dicht bij u in de buurt die u kan helpen bij de bestrijding van bedwantsen. 

Bedwantsen bestrijden? 

Bel ons voor meer informatie!

Lokaal tarief, bereikbaar maandag t/m zaterdag

085 - 029 85 13

Bestrijding van bedwantsen

De bedwants voedt zich met het bloed van dier en mens, waarbij ze met hun steeksnuit verdovende en antistollende stoffen in de huid spuit. Dit zorgt voor hevige langdurige jeuk. Sommige mensen kunnen hier zelfs onwel van worden. Daarnaast bestaat een kleine kans dat de bedwants ziektekiemen verspreid. Heeft u last van bedwantsen is het zaak om direct tot bestrijding over te gaan. Dit kan door een uitvoerige behandeling met bestrijdingsmiddel of door het verhitten van de besmette ruimten. 

Soorten bedwantsen

In Nederland is de meest voorkomende bedwants de Cimex lectularius, ook wel wandluis genoemd.

Leefwijze van de bedwants

De lichtschuwe bedwants komt vooral in slaapkamers voor in de buurt van het bed. Ze zitten niet alleen in naden en plooien van matrassen en beddengoed maar ook in het bedframe, naden, kieren, stopcontacten en onder vloerbedekking en achter het behang. Daar wachten ze geduldig af tot ze ’s nachts weer op zoek gaan naar een bloedmaaltijd die ze per 8 dagen nodig hebben. 

Lees meer

De bedwants (bed bug) dankt zijn naam aan het feit dat hij zich voornamelijk ophoudt in de buurt van het bed. In Nederland kwam de bedwants heel lang niet meer voor, maar door de enorme groei van vakanties naar minder welvarende en tropische landen, is de bedwants (vanuit besmette hotelkamers) via de bagage van de toeristen weer teruggekomen. Inmiddels worden ze ook in grote steden in Amerika en in hotelkamers in Europa aangetroffen. Ze beginnen een steeds grotere plaag te worden en zijn moeilijk te bestrijden.

Bedwantsen komen af op lichaamswarmte en uitgeademde CO2. Als ze hongerig zijn, kunnen ze relatief lange afstanden afleggen om een “gastheer” te vinden. Vandaar dat ze zich makkelijk binnen het pand en van woning naar woning verspreiden. Het zijn taaie dieren die bij een omgevingstemperatuur van 15 tot 18°C meer dan 6 maanden zonder voedsel kunnen. Bij een temperatuur beneden de 15°C gaan ze in “winterslaap”.

Kenmerken: ze zijn 5 tot 7 mm lang, roodbruin tot bruin van kleur met een breed ovaalvormig en afgeplat lichaam. Na een bloedmaaltijd kleuren ze donkerrood. Een bedwants kan 1 tot 1,5 jaar oud worden.

Een bedwantsvrouwtje legt gemiddeld 200 eitjes. Bij een omgevingstemperatuur van boven de 25°C kunnen dit er zelfs 500 zijn. De eitjes komen na 15 tot 22 dagen uit, tenzij u overgaat tot het bestrijden van bedwantsen.

Altijd een OBDN-collega bij u in de buurt!

Bel 085 - 029 85 13 voor informatie of voor het maken van een afspraak!

Foto’s van de Bedwants

bedwants met nimfen (jongen) bedwants met nimfen (jongen) bedwantsen in naad van matras bedwantsen in naad van matras bedwants beten bedwants beten

Tips en weetjes

  • bedwants drinkt 6x eigen lichaamsgewicht bij ‘bloedmaaltijd’
  • bedwantsen kunnen 550 dagen zonder voedsel en leggen 200 eitjes
  • bedwantsen komen af op CO2 uitstoot bij ademhaling
  • aantal meldingen bedwantsen in Nederland stijgt enorm

Over OBDN

OBDN is al 20 jaar gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. OBDN is werkzaam door heel Nederland en heeft een unieke landelijke dekking dankzij de samenwerking met ruim 65 zelfstandig werkende ongediertebestrijders. Klanten vinden altijd een ervaren OBDN-collega dicht bij hen in de buurt. 

Alle OBDN-collega’s zijn zelfstandige ondernemers, gediplomeerd, betrouwbaar, vakkundig en werkzaam in hun eigen regio. Zij voeren alle opdrachten onder eigen naam uit, waardoor klanten direct (prijs)afspraken kunnen maken.