Wespenbestrijding door OBDN via www.wespennest.nu

30 juni 2013 - Wespen

Last van een wespennest? Laat uw wespenbestrijding uitvoeren door de specialisten van OBDN.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wespenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.

Bouw van een wespennest start al in Maart, begin April, wespenbestrijding is noodzakelijk vanaf juni-juli.

Zodra de kou ons land verlaat dan vliegt de jonge koningin vanuit haar schuilplaats naar de plek waar ze haar nest gaat stichten. U hoeft dan nog geen wespenbestrijding uit te voeren. De koningin is dan slechts het enige exemplaar in het wespennest. Ze bouwt een kleine cocon waar ze 10-15 eitjes legt. Zodra u deze kleine cocon ziet dan kunt u contact opnemen met OBDN voor een wespenbestrijding. U kunt het ook zelf proberen maar dit kan gevaarlijk zijn.

Zodra de eerste wespen uitvliegen gaat het hard met de ontwikkeling van het wespennest. De koningin blijft in het nest, legt eitjes en verzorgt de larven. In de maand mei-juni groeit het wespennest uit tot een bol van 10 tot 20centimeter in doorsnee. Het is verstandig om dan contact op te nemen met de wespenbestrijders van OBDN. Zij voeren dan een vakkundige wespenbestrijding voor u uit. Onze 115 collega-bedrijven zijn verspreidt door heel Nederland zodat er altijd iemand in de buurt is voor het uitvoeren van een wespenbestrijding. Hierdoor zijn de prijzen ook erg gunstig.

In augustus-september kunnen de wespennesten uitgroeien tot een bol van 30cm tot 100 cm in doorsnee. Het aantal wespen in een nest kan dan uitgroeien van 5000 tot 100.000 exemplaren. Een professionele wespenbestrijding is van noodzakelijk. Onderstaand wespennest is ontdekt in 2009 in de gemeente Helmond. De wespenbestrijding is uitgevoerd door Frank Swinkels van PPN uit Nuenen. Dit nest was in 2009 het grootste nest dat ontdekt is. Nadat de wespenbestrijding had plaatsgevonden bleken er zo’n 80.000 wespen in het nest te zitten.

465001_248979511906421_2007693412_o

Wespenbestrijding, zo groot kan een wespennest worden, wespenbestrijding uitgevoerd door PPN