De meest gestelde vragen over wespen, wespennest en wespennest verwijderen.

28 april 2013 - Wespen

Wespennest verwijderen

Als u in huis een wespennest heeft wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk (laten) verwijderen. Een wespennest verwijderen kunt u zelf doen, maar het is verstandiger dit over te laten aan een professional. Om te bepalen of u een nest heeft en om uw bestrijder alvast een goed beeld te kunnen geven van uw probleem staan hieronder enkele tips ter herkenning.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wespenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.1) Hoe kan ik een wesp herkennen?

Wespen herkent u aan de geel-zwarte kleuren en ze zijn bijvoorbeeld veel smaller dan bijen en hommels, dit wordt ook wel een wespentaille genoemd. Bijen zijn bruin-zwart en hommels zijn veel groter en ronder.

Een materiaal waarmee wespen een wespennest bouwen lijkt op een grijs perkamentachtig materiaal. Het wespennest wordt meestal gebouwd in de vorm van een cocon. Op het moment dat u een wespennest ziet kunt u het beste direct contact opnemen met een ongediertebestrijder van OBDN. Een wespennest verwijderen is voor ons dagelijks werk. Een wespennest wordt altijd door het wespenvolk beschermd waardoor de kans groot is dat u aangevallen wordt.

2) Hoe weet ik dat ik last heb van een wespennest?

Wespen in een spouwmuur. Wespennest verwijderen?

Veel wespen-koninginnen bouwen hun nest in het voorjaar (april-mei) in uw spouwmuur. Dit is een veilige plaats waar het nest veilig is en niet afhankelijk is van weersinvloeden. Als u uit een ventilatie-opening of stootvoeg continue wespen in en -uit ziet vliegen kunt u voor 100% zeker zijn dat er een wespennest zit. Deze nesten zijn door ons te bestrijden maar niet te verwijderen

Wespennest tussen de dakpannen of dakbeschot. Wespennest verwijderen?

Wespennest verwijderen op zolder

Wespennest – wespennest verwijderen door OBDN

Vaak bouwen wespen een nest tussen dakpannen of dakbeschot. Deze nesten zijn door ons te bestrijden maar niet te verwijderen.

Wespennest verwijderen op zolder of in de garage/schuur.

Veel wespennesten treffen wij aan op zolder, in de garage of schuur. Hier is het wespennest goed zichtbaar, blijf bij het nest uit de buurt en bel direct met een OBDN-collega. Wij bestrijden het wespennest eerste waarna we het in zijn geheel verwijderen. Wespennest verwijderen door OBDN.

Wespennest verwijderen in vogelkastjes, in struiken of bomen. 

Veel wespennesten worden aangetroffen in vogelhuisjes, struiken, planten of bomen. Dit zijn voor omwonenden gevaarlijk nesten omdat het wespenvolk verstoord kan worden en aanvalt. Doordat de nesten gebouwd zijn van een grijs papierachtig materiaal valt het vaak niet op en lopen we er soms tegen als er gewerkt wordt in de tuin. Wij bestrijden het nest eerst waarna we het in zijn geheel verwijderen. Wespennest verwijderen door OBDN.

Wespennesten in de grond.

Pas op voor dit soort wespennesten. Vaak ontdek je ze pas als het te laat is. Deze nesten kunnen een ingang hebben van 20 cm in doorsnee. Deze nesten zijn door ons te bestrijden maar niet te verwijderen.

3) Kan ik het nest zelf bestrijden als ik overlast heb?

Zelf een wespennest verwijderen is niet aan te raden. Als u in de buurt komt van het wespennest zien ze u als bedreiging en kunnen ze u aanvallen. Ieder jaar overlijden er weer mensen aan een wespensteek. Laat dit soort werkzaamheden over aan gediplomeerde ongediertebestrijders. Zij hebben de juiste middelen en de juiste materialen bij zich en zijn bovendien beschermd tegen aanvallen van agressieve wespen. Laat ue wespennest verwijderen door de specialisten van OBDN.

4) Wat moet ik doen om direct een afspraak in te plannen met een gespecialiseerde wespenbestrijder van OBDN?

Wespennest binnenzijde - wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen kunt u laten doen door een wespenbestrijder van OBDN, U klikt op uw provincie en vervolgens op uw gemeente. Dan vind u de dichtsbijzijnde OBDN-collega bij u in de buurt. U kunt direct contact met hem opnemen om een afspraak te maken of u stuurt hem rechtstreeks een mail. U kunt ook uw postcode invullen om de dichtsbijzijnde  OBDN-collega uit te komen.

5) Ben ik verplicht om een afspraak te maken als u belt of een aanvraag plaatst per mail?

Wij geven u graag informatie als u het vermoeden hebt dat u een wespennest in- of rondom uw huis. U bent uiteraard nooit verplicht tot het maken van een afspraak. Wespennest verwijderen informatie bij OBDN.

6) Heb ik garantie op de bestrijding van een wespennest bij OBDN?

Voor de bestrijding van een wespennest hanteren wij een seizoensgarantie. De garantie geldt indien het wespennest in hetzelfde seizoen terugkeert op dezelfde plaats. Onze OBDN-collega’s zorgen ervoor dat het wespennest wordt bestreden, al moeten ze daar twee of drie keer extra voor terugkomen. Het komt af en toe voor dat wespennesten moeilijk te bestrijden of te verwijderen zijn. Een wespennest wordt nooit voor een 2e keer gebruikt. Het wespenvolk sterft in de winter volledig uit en keert een jaar later nooit op dezelfde plaats terug. De jonge koninginnen die in het najaar worden geboren vliegen uit en overwinteren op een andere plaats. Zij keren nooit op dezelfde plaats terug. Wespennest verwijderen door een OBDN-collega.

7) Wat kan ik doen om overlast van wespen te voorkomen?

Er zijn diverse preventie maatregelen om overlast van een wespennest te voorkomen. Wespen bouwen het nest van verweerd hout, zoals houten schuttingen en tuinmeubilair. Regelmatig onderhoud (verven) voorkomt dat wespen bij u in de buurt een nest kunnen bouwen. Het eten van zoete etenswaren en parfum of zonnebrandcreme trekt wespen aan. Zorg voor citrusgeuren vermengd met koffie of kruidnagel in de tuin; wespen houden niet van deze geuren. Zorg dat uw afvalbakken goed zijn afgesloten en plaats horren voor uw raam en/of deur.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wepsenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.