Wespennest bestrijden of wespennest verwijderen – OBDN

16 juni 2013 - Wespen

Wespennest bestrijden, wat te doen?

Wespennesten, het wespenseizoen staat weer voor de deur. Wat te doen tegen wespen en een wespennest in en rondom uw huis of bedrijf.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wespenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.Zelf een wespennest verwijderen?

Een wespensteek kan pijnlijk en zelfs levens bedreigend zijn: 1 op de 30 mensen zijn allergisch voor wespensteken. Het is verstandig om een wespennest niet zelf te verwijderen. In de maanden mei en juni zijn de wespennesten nog klein en is het wespennest eventueel zelf te bestrijden of te verwijderen. Vanaf eind juni zijn de nesten inmiddels uitgegroeid tot de grote van een tennisbal. Er zitten dan al enkele honderden wespen in het nest waardoor het gevaar dat ze u aanvallen steeds groter wordt. Heeft u een wespennest op uw zolder, onder de dakgoot of in spouwmuur?  Bel rechtstreeks met een van onze 115 OBDN-collega’s voor het maken van een afspraak en voorkom wespensteken.

http://www.obdn.nl/ongedierte/wespen

Wespennest

Wees voorzichtig wanneer u te maken heeft met wespen, ze hebben een behoorlijke angel en kunnen u aanvallen als ze denken dat er gevaar dreigt voor het nest. Een wesp die uw huis is binnengedrongen, kan worden doodgeslagen of m.b.v. een spuitbus tegen wespen worden bestreden. Als er veel wespen of bijen in uw huis of tuin zijn, is de kans groot dat er waarschijnlijk een nest in de buurt zit.

Het wespennest is gebouwd van verweerd hout van schuttingen en tuinmeubilair. Het afgeschraapte hout wordt met speeksel vermengd en wordt vervolgens uitgebraakt waardoor het wespennest een soort papierachtige wanden heeft. In het voorjaar begint de wespenkoningin met de bouw van het wespennest. Zodra de werksters uitkomen, nemen zij de bouw over en is het als een sneeuwbal die van de berg afrolt. Hoe meer werksters er worden geboren hoe sneller het nest wordt uitgebreid.

In de maanden juli-agustus is een normaal wespennest zo’n 30 cm groot, maar ze kunnen ook veel groter zijn tot zelfs 1,5 meter hoog. Plaatsen waar vaak wespennesten worden aangetroffen zijn dakranden, vlieringen of schuren en bijgebouwen en in de grond tussen planten en struiken.

Een wespennest kan duizenden wespen bevatten, die in zwermen kunnen aanvallen als het wespennest verstoord wordt. Als de plaats van het wespennest gevaar voor mensen kan opleveren, dan moet het nest verwijderd of bestreden worden.

Het gevaar van wespen is vooral groot vanaf eind augustus – september. Tegen die tijd zijn de wespen namelijk op zoek naar zoetigheid en kunnen ze agressief zijn. Een wespennest kunt u het best zo snel mogelijk bestrijden. Mocht u in de zomerperiode een wespennest ontdekken, laat het dan zo snel mogelijk bestrijden of verwijderen.

Hoe bestrijdt of herkent u een wespennest?

Om een wespennest te vinden, moet u kijken naar de aanvliegroute van terugkerende wespen. U ziet de wespen dan steeds op dezelfde plaats in en uit vliegen. Meestal vliegen ze in een ventilatieopening in de spouwmuur, onder dakpannen, onder het lood van een dakkapel, onder een boeiboord of in de grond. Als u denkt dat het nest zich op zolder bevindt, wees dan erg voorzichtig bij het openen en betreden van de zolderruimte.

Bij het zien van een grote zwerm heeft  u te maken bijen i.p.v. wespen. Een zwerm bijen kan gevaarlijk zijn. Zoek bij twijfel professionele hulp en bel de experts van OBDN.

OBDN kan uw wespennest bestrijden en dood de wespen die zich in het nest bevinden. Het merendeel van de wespen zal, binnen 24 uur na de behandeling, in het nest sterven. Werksters die “onderweg” zijn keren uiteindelijk naar het wespennest terug en worden alsnog gedood. Mocht het wespennest verwijderd zijn dan zullen de terugkerende wespen op een natuurlijke wijze sterven. Een wespennest verwijderen is meestal niet nodig, nieuwe wespen gebruiken een reeds bestreden nest niet nog een keer.

Ongediertebestrijding en ongediertepreventie van OBDN: snelle betaalbare service door een van onze 115 OBDN-collega’s in het land. Wespennesten in en om uw huis worden binnen 24 uur op een effectieve manier bestreden. Uiteraard heeft u altijd garantie bij het bestrijden van het wespennest.

Voor meer advies of voor het maken van afspraak klikt u op de landkaart voor de dichtstbijzijnde collega. http://www.obdn.nl of http://www.wespennest.nu

Hoe bestrijdt u bijen?

Bijen zijn lang niet zo agressief dan wespen en ze steken ook minder snel.

Bovendien zijn bijen uiterst nuttige insecten waarvan sommige soorten worden bedreigd in hun voortbestaan. Indien mogelijk moeten bijen daarom niet gedood worden en moeten hun nesten met rust worden gelaten.

Indien een bijennest een risico oplevert – bijvoorbeeld omdat een nest zich in een woning, in een ziekenhuis of vlak bij mensen die allergisch zijn voor bijensteken bevindt – kunnen wij iemand inschakelen die het nest kan verplaatsen naar een veiliger plek.

OBDN verwijst u door de de dichtstbijzijnde imker. Neem contact op met deze imker, deze kan u verder adviseren. U kunt ook op het internet zoeken naar de dichtstbijzijnde imker.

http://www.bijenhouders.nl/afdelingen.php

 

wespennest – bel OBDN -