1. Zelf een wespennest weghalen of laat u het wespennest weghalen? – OBDN

  22 juli 2013 - Wespen

  Wespennest weghalen

  Een wespennest weghalen dagelijks werk voor onze gediplomeerde wespenbestrijders.

  Wilt u meer informatie of wilt u dat wij uw  uw wespennest weghalen? een afspraak maken voor het wespennest weg te halen of het wespennest te verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en kunnen het wespennest binnen 24 uur voor u weghalen.

  Lees meer

  OBDN Blog
 2. Wespenbestrijding door OBDN via www.wespennest.nu

  30 juni 2013 - Wespen

  Last van een wespennest? Laat uw wespenbestrijding uitvoeren door de specialisten van OBDN.

  Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wespenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.

  Bouw van een wespennest start al in Maart, begin April, wespenbestrijding is noodzakelijk vanaf juni-juli.

  Lees meer

  OBDN Blog
 3. Wespen – wat is de leefwijze van wespen? Wat eten wespen?

  16 juni 2013 - Wespen

  WESPEN – LEEFWIJZE – VOEDSEL – FOTO

  Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wespenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.

  Lees meer

  OBDN Blog
 4. Wespennest bestrijden of wespennest verwijderen – OBDN

  16 juni 2013 - Wespen

  Wespennest bestrijden, wat te doen?

  Wespennesten, het wespenseizoen staat weer voor de deur. Wat te doen tegen wespen en een wespennest in en rondom uw huis of bedrijf.

  Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wespenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.Zelf een wespennest verwijderen?

  Lees meer

  OBDN Blog
 5. De meest gestelde vragen over wespen, wespennest en wespennest verwijderen.

  28 april 2013 - Wespen

  Wespennest verwijderen

  Als u in huis een wespennest heeft wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk (laten) verwijderen. Een wespennest verwijderen kunt u zelf doen, maar het is verstandiger dit over te laten aan een professional. Om te bepalen of u een nest heeft en om uw bestrijder alvast een goed beeld te kunnen geven van uw probleem staan hieronder enkele tips ter herkenning.

  Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor het bestrijden of het wespennest verwijderen (klik op de dikgedrukte tekst) dan kunt u ons vrijblijvend bellen of mailen. Onze OBDN-collega’s staan altijd voor u klaar en zorgen ervoor het de wespenoverlast binnen enkele uren geheel verdwenen is.1) Hoe kan ik een wesp herkennen?

  Lees meer

  OBDN Blog
 6. Rat krijgt nieuwe nier uit eigen weefsel

  15 april 2013 - Ratten

  Voor het eerst hebben wetenschappers een nieuwe en goed functionerende nier gekweekt en teruggeplaatst in een rat. Medici van Massachusetts General Hospital in Boston publiceren hun resultaten zondag in Nature Medicine.

  Lees hier verder voor het gehele bericht (bron: website www.nu.nl d.d. 14-04-2013).

 7. Genoeg voedsel compenseert effect varroamijt op jonge bij niet

  7 april 2013 - Bijen

  De varroamijt en gebrek aan voeding staan bovenaan de lijst van oorzaken voor bijensterfte. Nieuw onderzoek laat zien dat beide factoren ook grote invloed hebben op de groei van jonge bijen, maar ook dat voldoende voeding de negatieve effecten van de varroamijt niet kan compenseren.

  Lees hier verder voor het gehele bericht (bron: website www.natuurbericht.nl d.d. 26-03-2013).

 8. ‘Vlieg in de ok, vleermuis in de koffiekamer’

  4 april 2013 - Uncategorized

  Het had heel onveilig kunnen worden in het sterk verouderde HagaZiekenhuis in Den Haag, concludeert het door het ziekenhuis ingeschakelde onderzoeksbureau TNO. Onderzoekers vonden een vlieg op een lamp in de operatiekamer en vleermuizen in de koffiekamer.

  Lees hier verder voor het gehele bericht (bron: website www.ad.nl d.d. 04-04-2013).

 9. Software herkent spinnensoort aan vorm van web

  31 maart 2013 - Spinnen

  Wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om een spinnensoort te herkennen aan de vorm van hun web.

  Lees hier verder voor het gehele bericht (bron: website www.nu.nl d.d. 31-03-2013).

   

 10. Eendagsvliegen gevoelig voor imidacloprid

  27 maart 2013 - Vliegen

  Het gebruik van het insecticide imidacloprid ligt onder vuur. De stof staat onder verdenking dat het mede verantwoordelijk is voor de sterfte onder bijen. Maar dat is niet het enige. Imidacloprid kan ook in het oppervlaktewater terechtkomen. Hoe groot daar het risico op schade is, is voor een deel nog niet duidelijk.

  Lees hier verder voor het gehele bericht (bron: website www.natuurbericht.nl d.d. 12-03-2013).